KONTAKT

KAPITEN EKIPE

18-01-2018

Podeli vest

naslov vesti

Kapiten u fudbalu je član tima izabran da bude lider tima na terenu; obično je u pitanju stariji ili najiskusniji član ekipe, ili fudbaler koji ima veliki uticaj na igru. Kapiten tima obično je prepoznatljiv po tome što nosi traku oko ruke.
Jedina zvanična dužnost kapitena prema fudbalskim pravilima jeste da učestvuje prilikom bacanja novčića na početku utakmice(za izbor strana) i prednost prilikom izvođenja jedanaesteraca. Suprotno onome što se ponekad ističe, kapiteni nemaju u pravilima poseban autoritet da raspravljaju o odlukama sudija. Međutim, sudije ponekad razgovoraju sa kapitenima o ophođenju na terenu kada je to potrebno.Na ceremonijama dodjela medalja nakon finala, kapiten uglavnom predvodi ekipu za uzimanje medalja. Trofeje koje tim osvoji preuzima kapiten, takođe on predvodi tim na izlasku iz svlačionice pre početka utakmice.
KAPITEN UJEDINJUJE EKIPU; AKO JE MORAL SLAB, KAPITEN JE TAJ KOJI ĆE POKUŠATI DA PODIGNE TIMSKI DUH.
Zamenik kapitena je fudbaler koji je kapiten na terenu kada prvi kapiten nije u startnih 11 ili napusti teren u toku utakmice. On je takodje, izabran od strane cele ekipe i on je takodje igrač, koji ima veliki uticaj na ekipu. Rožerio Seni je rekorder po broju odigranih utakmica kao kapiten, ukupno 980 u periodu od 1999 do 2015, sve u dresu Sao Paula.
Dakle, kapiten jedne ekipe, postaje igrač, u koga trener i ekipa ima najviše poverenja, koji bez pogovora izvršava zadatke koji su zadati na treningu, koji na svakom treningu daje sve od sebe.

IZDVAJAMO

1

Tekst vesti