KONTAKT

Takmičenja

o školi

U skladu sa ciljem i zadacima projekta odlučili smo da se Škola fudbala "DIF" za sada još uvek ne priključuje takmičenjima, ligama (sve dok se ne pojavi neko takmičenje koje je u funkciji razvoja deteta) iz razloga što smatramo da su takmičenja kontraproduktivna za razvoj dece, sa osnovnim i jedinim ciljem a to je postignut rezultat na utakmici. Dakle, lige i takmičenja još uvek ne zadovoljavaju sve kriterijume koji su neophodni kako bi se deca, koja vežbaju u Sali Fakulteta, razvijala u normalnom, prirodnom i sportskom okruženju.

Smatramo da je u uvom uzrastu trening (čas fudbala) centralno mesto sa svim svojim specifičnostima usmerenim ka individualnom napredovanju. Potrebu dece za takmičenjem i nadmetanjem kompezujemo tako što jednom do dva puta mesečno organizujemo "prijateljske" utakmice sa vršnjacima iz drugim škola fudbala (nama sličnima). Cilj ovih utakmica je demonstracija naučenih elemenata (teničkih, taktičkih, motoričkih…) koje su polaznici usvojili na časovima fudbala.

Termini

o školi

Časovi u školi fudbala se održavaju tri puta nedeljno: utorkom i četvrtkom od 19-21h i subotom od 12-14h u hali, a za vreme letnjih meseci i na otvorenim terenima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.